reede, 10. juuli 2015

MINU RÕDUKAST




1.      Õhuline piimalill (Chamaesyce hypericifolia) `Sardust Super Flash'
2.       Lemmalts (Impatiens) `New Guinea`

Anumaks on spetsiaalne rõdukast, mida  saab asetada rõdu äärele. Firmalt Elho, mudeliks Corsica, 60 cm, materjaliks valge plastmass, ovaalse kujuga.  Anum on seest jagatud kaheks. Osades kauplustes on seda rõdukasti nimetatud ka  lillesillaks.

Rõdu, millele kasti paigutan, on ida-kagu suunaline, seega valisin  taimedeks lemmaltsa, kes talub hästi poolvarju. Õhuline piimalill eelistab küll täispäikest, kuid on leplik ka veidi varjulisemates tingimustes. Kasvab u 25 cm kõrguseks puhmikuks, peened varred harunevad rohkelt.  Sobib hästi kokku minu valitud  roosa erksavärvilise lemmaltsaga, mõjudes pehme ja tasakaalustava taustana. Lemmalts (rahvasuus ka Virkliisu) õitseb rikkalikult ja pikaajaliselt kuni sügiseni välja, kasvab kuni 30 cm kõrguseks.  Rõdukast ei ole suur, sinna mahub maksimaalselt 2 x 2 lille, mitte rohkem.

Substraadiks lisan firma Kekkilä suvelillemuld kastmiskristallidega. Anuma mahutavus on 18 liitrit, substraati kulub u 15 l. Kastmisgeeli lisama ei pea, sest see spetsiaalne suvelillemuld sisaldab niiskuskristalle, mis hõlbustavad kastmist ja taimedel vee kättesaamist ka kuiva mulla korral.  Mullasegu sisaldab ka pika toimeajaga väetist, millest piisab taimedele kuni 4 kuuks. Kuni pikaajaline väetis mõjuma hakkab, kastan esialgu  suvelilledele mõeldud vedelväetisega.  Kasutsunormiks: 1 korgitäis (12ml) lahustada 2 liitris vees.

Anuma põhja panen  u 3 cm paksuse kergkruusa kihi, see  reguleerib mulla niiskustaset ja õhusisaldust. Selleks kulub u 1 l kruusa. Ülejäänud kruusa panen hiljem, istutamise lõpus, mullapinnale- ilus vaadata ja takistab mulla kuivamist.

Kalkulatsioon:

Rõdukast Elho Corsica                                           18,59 eur (Bauhof)
Potilill lemmalts `New Guinea`                               2 x 2,95 eur = 5,90 eur(Bauhof)
Potilill Õhuline piimalill  'Stardust Super Flash'       2 x 1,95 eur= 3,90 eur (Bauhof)
Kekkilä suvelillemuld kastmiskristallidega 10 l        2 x  1,65 eur = 3,30 eur (Bauhof)
Kergkruus 3 l                                                         1,20 (Hortes)
Toa ja rõdulillede vedelväetis Baltic Argo 1 l            3,60 eur (Bauhof)

Kasutatud allikad

Tooteinfo pakenditelt  





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar